Doemeemetict.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Regitel langs de Lijn (radio 1)


luister terug:  radio1.nl/item/414827#NPORadio1

Regitel is benaderd om drie reportages te maken voor Radio 1 Langs de Lijn En Omstreken, over Limburg als krimpregio. De hoofdvraag is: wat doen wij eraan om de werkloosheid te bestrijden?

Reportage 1:

Samen met de reporter Reinout Meijer van Radio zijn we gestart om 13.00 uur aan de A2 bij Maastricht-Aachen-Airport. Limburg vaart wel bij deze locatie en zeker de nieuwe tunnel aan de A2. Bovendien heeft de beschikbaarheid van deze mogelijkheden ook een positief effect op de aantrekkelijkheid van deze regio t.a.v. partijen die zich in Limburg willen vestigen etc…

Reportage 2:

Om 14.00 uur waren we te gast bij VissQ (PCKwadraat) welke gebruik maakt van het project KE@Work, een initiatief van de Maastricht University, en waar wij als Regitel een belangrijke bijdrage aan hebben mogen leveren. KE@Work is een nieuwe onderwijsvorm: een combinatie van werken en leren. Nog niet eerder werd deze combinatie op universitair niveau aangeboden in Nederland! En we kunnen het alvast verklappen: het levert de regio behoorlijk veel voordelen op want bedrijven maken gebruik van de kennis van studenten die op hun beurt weer relevante werkervaring opdoen en  daardoor behouden blijven voor de Limburgse kenniseconomie.

Kijk voor meer informatie op: http://www.regitel.nl/project/knowledgeengineeringwork

Bovendien is KE@Work een mooie manier om internationaal talent dat hier komt studeren ook daadwerkelijk voor de regio te behouden. In het verleden was dat helaas wel anders. Limburg vaart er dus wel bij!

Hierbij zijn ook de initiatiefnemer Professor Frank Thuijsman (universitair hoofddocent), studente Dominika Woszczyk, en gedeputeerde werk en welzijn Marleen van Rijsbergen aan het woord gekomen. Goed aan dit interview is dat hieruit wel blijkt dat krimp niet als probleem moet worden opgevat. Als je alert bent op kansen, lees de HCA’s en de interactie Regitel, triple helix verbanden etc, dan maak je van een nood een deugd.

Reportage 3:

Om 15.00 uur zijn we hartelijk en wederom op een Bourgondische manier door Zuyd Hogeschool ontvangen aangaande een reportage over Associate Degree deeltijd Zuyd. Betreft vooral een zelfstandig vanuit je werkplek of thuis opleiding, welke in samenwerking tot stand is gekomen tussen de ROC’s en Zuyd. Regitel heeft in de accreditatiecommissie deelgenomen.

Het voordeel is dat je dit vanuit je thuis- en/of werksituatie kan doen (online) en dat er dus ook geen vaste lesdag is.

Het is met name goed voor MBO-ers die zich graag verder willen ontwikkelen, en wil je daarbij werken en leren combineren dan ben je ook nog eens in de mogelijkheid je eigen studietempo te bepalen.

Mooi aan dit interview is dat we hier ook meteen in de praktijk terecht kwamen. De Zuyd professional campus, een beetje rumoerige omgeving met studenten, maar je waant je dan ook echt binnen een opleidingsinstituut, hetgeen ook in het beeld van een praktijksituatie past. Naast de warme ontvangst zijn we direct voorgesteld aan een voltijds AD student en een student 50-plusser die ons zijn motivatie heeft gegeven waarom dit goed voor hem is en daarmee goed voor onze regio.

We hebben een goed en daarmee positief en dynamisch beeld van onze regio neergezet waarbij maar weer blijkt dat ICT belangrijk is in alle sectoren.

Zie ook het fotoalbum "Langs de lijn"

Terug naar het nieuwsoverzicht >
6 juli 2017
Contactbanner